Eenvoudig Recept voor Huisgemaakt Pastadeeg met een Pastamachine
Verse Pasta in Minder dan 30 Minuten
Verse pasta maken is eenvoudiger dan je denkt – vooral met behulp van een pastamachine. In slechts een paar stappen maak je zijdezachte, pasta van restaurantkwaliteit met de perfecte ‘bite’. Dit recept is ideaal voor beginners en levert genoeg op voor 4 porties. Je hebt alleen een paar basisingrediënten en wat uitrolwerk nodig!
Ingrediënten (Voor 4 personen)
- 1 kopje patentbloem (tarwebloem)
- 1 kopje griesmeel of durumtarwebloem
- 2 hele eieren, losgeklopt
- 2 eidooiers, losgeklopt
- ½ theelepel water (meer toevoegen indien nodig)
Bereidingsstappen
- Maak het deeg
- Meng in een grote kom of keukenmixer beide soorten bloem. Voeg langzaam de eieren toe en meng tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg een beetje water toe als het te droog is. Kneed het deeg met de hand gedurende 2–3 minuten tot het samenhangend is.
- Laat het rusten
- Vorm het deeg tot een schijf, wikkel het in plasticfolie en laat het 1–2 uur rusten in de koelkast. Zo ontspant de gluten en wordt het uitrollen makkelijker.
- Roll the Dough
- Bestuif het deeg met bloem en druk het licht plat. Haal het door de pastamachine op de breedste stand. Vouw het dubbel en herhaal dit 3–4 keer voor een gladdere structuur.
- Verklein geleidelijk de rollerstand bij elke doorgang tot je de gewenste dikte bereikt (meestal stand 3 of 4). Bestuif licht met bloem als het deeg plakkerig wordt.
- Snijd de pasta
- Bevestig je favoriete pastasnijder of snijd de vellen met de hand. Hang de noedels 20 minuten op om te drogen.
- Kook & Serveer
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 3–6 minuten tot al dente. Afgieten en direct serveren met je favoriete saus.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.