Makkelijke Zelfgemaakte Wafels
Het Perfecte Wafelrecept voor het Ontbijt
Op zoek naar het perfecte wafelrecept? Deze zelfgemaakte wafels zijn krokant aan de buitenkant en luchtig aan de binnenkant. Snel te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Bonus: ze zijn ook ideaal om in te vriezen—geniet ervan wanneer je maar wilt!
Ingrediënten (Voor 4–6 wafels)
- 2 kopjes bloem (patentbloem)
- ¼ kopje kristalsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 ¾ kopje melk
- 2 grote eieren (op kamertemperatuur)
- ¼ kopje gesmolten ongezouten boter
- 1 tl vanille-extract
Bereiding
- Bereid de Droge Ingrediënten Voor
- Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.\
- Meng de Natte Ingrediënten
- Meng in een aparte kom de melk, eieren, gesmolten boter en vanille-extract. Roer tot het een glad geheel is.
- Combineer het Beslag
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Roer voorzichtig tot alles net gemengd is. Het beslag mag licht klonterig zijn—dat zorgt voor luchtige wafels.
- Verwarm en Vet het Wafelijzer In
- Verwarm je wafelijzer voor. Vet lichtjes in met bakspray of een beetje boter.
- Bak de Wafels
- Schenk ongeveer ⅓ kopje beslag in het wafelijzer (afhankelijk van je apparaat). Bak 3–5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer en Geniet
- Haal de wafels voorzichtig uit het ijzer en serveer direct met je favoriete toppings zoals siroop, vers fruit of slagroom.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.