Griekse Kip-Quesadilla’s

Een Snelle & Smakelijke Mediterrane Twist

Op zoek naar een snelle maaltijd met gedurfde Mediterrane smaken? Deze quesadilla’s in Griekse stijl zitten boordevol sappige kip, pittige feta, kruiden en smeuïge kaas – perfect goudbruin geroosterd in enkele minuten.

Ingrediënten (Voor 4 porties)

  •  150 g gekookte kip, in stukjes
  • 1 geroosterde rode paprika, ontveld en in reepjes
  •  2 el zongedroogde tomaten, in reepjes
  •  1 el verse oregano, fijngehakt
  •  50 g fetakaas, verkruimeld
  •  1/2 kopje geraspte cheddar
  •  4 flatbreads in Griekse stijl (bijv. yirosbrood)

Bereiding

  1. Maak de Vulling
    • Meng in een kom de kip, paprika, zongedroogde tomaten, oregano, feta en cheddar.
  2. Stel Samen & Rooster
    • Verwarm een tosti-ijzer of grill voor.
    • Leg 2 flatbreads op een schoon oppervlak. Verdeel het kipmengsel gelijkmatig over beide.
    • Dek af met de resterende flatbreads om quesadilla’s te vormen.
    • Rooster 2–3 minuten in het tosti-ijzer, tot de kaas gesmolten is en de vulling heet.
    • Snijd in kwarten en serveer warm.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.