Gegrilde biefstuk met champignonsaus
Een Doordeweekse Maaltijd die aanvoelt als een Traktatie
Lets snels maar indrukwekkends nodig? Deze gegrilde biefstuk met romige champignonsaus zit boordevol smaak en staat in slechts 20 minuten op tafel. Perfect voor drukke avonden of etentjes met gasten.
Ingrediënten (Voor 4 personen)
- 1,5 lbs (680 g) kogelbiefstuk of entrecote
- 1/2 tl biefstuk-kruiden (of een mix van knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper)
- 1 lb (450 g) verse champignons (bijv. kastanjechampignons of gemengd)
- 1/4 kop (60 g) ongezouten boter
- 1/2 kop (120 ml) runderbouillon
- 1 el Dijonmosterd
- 1/2 tl gedroogde rozemarijn
- 1/2 tl gedroogde tijm
Bereiding
- Gril de Biefstuk
- Snijd de biefstuk in 4 porties. Kruid elke portie met de biefstuk-kruiden.
- Gril of bak in een pan op middelhoog vuur gedurende 5–7 minuten per kant.
- Controleer de gaarheid met een vleesthermometer:
- Medium-rare: 57°C
- Medium: 60°C
- Medium-well: 63°C
Laat de biefstukken 5 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie.
- Maak de Champignonsaus
- Smelt de boter in een koekenpan. Bak de champignons tot ze zacht en bruin zijn.
- Voeg Dijonmosterd, runderbouillon, rozemarijn en tijm toe.
- Laat sudderen tot de saus tot de helft is ingekookt (ongeveer 5 minuten).
- Giet de saus over de gegrilde biefstuk en serveer warm.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.