In boter gepocheerde knoflookgarnalen

Een snel, hartig visgerecht klaar in 30 minuten

Op zoek naar een rijk en boterachtig visgerecht dat snel en eenvoudig is? Dit recept voor in boter gepocheerde knoflookgarnalen is precies wat je zoekt. Met slechts zes ingrediënten en minimale voorbereiding levert het in een halfuur een restaurantwaardige smaak. Serveer met knapperig brood of over pasta voor een vullend diner boordevol eiwitten.

Ingrediënten (voor 4–6 personen)

  • 1 kop (225g) ongezouten boter
  • 1 kop (240ml) water
  • 10–15 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  900g diepvriesgarnalen, gepeld en ontdarmd
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding

Stap 1: Maak de knoflookboterbasis

  • Verwarm in een middelgrote pan op middelhoog vuur de boter, het water en de gehakte knoflook. Voeg een snufje zout en peper toe. Laat sudderen tot de boter volledig is gesmolten en de knoflook geurig is.

Stap 2: Pocheer de garnalen

  • Voeg de garnalen toe aan de pan en kook zachtjes gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze roze en ondoorzichtig zijn. Roer af en toe om gelijkmatig te garen.

Stap 3: Afwerken & serveren

  • Roer de gesneden lente-uitjes erdoor en breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Serveer direct over pasta, rijst of met geroosterd brood om in de boter te dippen.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.