Hartige pizzamuffinpunten uit de sandwichmaker

Of het nu hartig of licht, klassiek of creatief is: een hoogwaardig tosti-ijzer is een echte alleskunner. Hiermee tover je niet alleen in een handomdraai knapperige snacks op tafel, maar het is ook perfect voor verrassende lekkernijen, zoals onze hartige pizzamuffins. Geen toast, maar gemaakt van een stevig beslag. Pizza muffin wedges – een snack met een verschil! 

Had u gedacht dat het tosti-ijzer, dat in de jaren 90 een ware trend werd, 30 jaar later nog steeds zo populair zou zijn? Natuurlijk zijn voorkeuren en eetgewoonten in de loop van de tijd veranderd – en daarmee ook de mogelijkheden die een tosti-ijzer biedt. Juist daarom hebben wij bij Rommelsbacher onze modellen door de jaren heen steeds verder ontwikkeld, zodat ze steeds aan de moderne behoeften voldoen. 

In ons geval worden de hartige muffins niet in een bakvorm gebakken, maar in een sandwichmaker. Vandaar de omslachtige naam… 
Omdat de grootte van de bakplaten per model verschilt, is de hoeveelheid enigszins vaag: het deeg is genoeg voor ongeveer 8 - 10 hoeken. 
 

INGREDIËNTEN 

  • 2 eieren 
  • 250 ml melk 
  • 125 g margarine 
  • 1/2 zakje bakpoeder 
  • 250 g bloem 
  • 1 el pizzakruiden (of oregano, zout, peper, marjolein, kerrie) 
  • 75 g gebakken uitjes 
  • 125 g spekblokjes 
  • 100 g geraspte kaas 
  • 3 zongedroogde tomaten op olie, in dunne reepjes gesneden

VOORBEREIDING 

  • Maak een beslag van de ingrediënten. Dankzij de kaas en spekblokjes is extra zout niet nodig. 
  • Verwarm het tosti-ijzer voor. Giet het deeg in porties in de bakplaten. Het deeg zal iets rijzen, dus zorg ervoor dat u de bakplaten niet te vol doet. 
  • Na een baktijd van ongeveer 10 – 12 minuten zijn de hoeken van de pizzamuffins mooi bruin en kunnen ze worden verwijderd. 
  • Ze zijn de perfecte aanvulling op een gemengde salade! 

TIP : Als variatie kun je 1 eetlepel tomatenpuree door het deeg roeren. 

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.